3

Tune Money Visa Debit Card

Sebelum ni aku ade post pasal Tune Money Debit Card yg aku register online.Sepatutnya kalau tak silap dalam masa 2-3 minggu aku kena pegi ambil dekat POS office yg aku pilih masa register tapi masalahnya aku malas nak pi ambik.Mana ada masa nak ambil.Balik kerja dah la lewat lagi nak pi beratur kat POS office.Aku rasa cara ni tak berapa efektif dan agak menyusahkan pengguna.

Bayangkan berapa lama aku biarkan tak ambil2 kat POS office dari bulan Sept 2008.Akhirnya sampai jugak kad tu semalam.Memang pada hari Khamis minggu lepas ada staff dari Tune Money call tanya macamana dia nak hantar aku punya kad tuh.Jadi aku bagi la alamat rumah aku.

Jadi hari ni aku ambil kesemapatan untuk activatekan Tune Money kad aku secara online.Memang agak mudah  untuk activate secara online.Cuma yg agak mencabar sikit sebab nak ingat dia punya password.Password Tune Money kena kombinasi Huruf Besar,Huruf Kecil, nombor dan juga special karakter.Tu agak lemah sikit lah.Kalau dipandang dari sudut keselamatan memang la bagus.

Ok lah..macam aku dah bagitau sebelum nie aku nak guna Tune Money untuk keluarkan duit Paypal aku.Buat masa ni aku dah ada 2 kad debit iaitu Al-Rajhi Debit Card dan Public Bank Debit Card. Dua-dua dah aku link dengan Paypal.So far aku guna Al-Rajhi Debt Card untuk pengeluaran Paypal. Public Bank Debit Card aku belum guna lagi untuk sebarang pengeluaran Paypal.

Kalau tengok dari komen dari forum dan blog Public Bank Debit Card yang recommended.Sebab boleh guna untuk verify dan juga pengeluaran duit Paypal.Al-Rajhi Debit Card hanya boleh buat pengeluaran tapi tak boleh untuk verify Paypal.Tune Money pulak? Aku rasa sama fungsi macam Public Bank.Cuma dari segi pengeluaran melalui ATM dan juga reload duit tu aku rasa agak berbeza caj dia.Kalau korang dah ade boleh la komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: Motivasi, News Tags: , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

3 Responses to "Tune Money Visa Debit Card"

  1. NaS says:

    hehe, tuler tension betul ngan byk songel proses tune money ni, cukup tak customer-friendly.

    boleh pakai ke benda ni nak bayar kat online? aku malas nak load kalau takat sama macam maybank/bsn visa jer (logo sama jer, not the regular VISA CC logo)

  2. dynn says:

    tak guna pun tunemoney nie…sebab susah nak ingat password dia..

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG