10

Tips beli rumah lelong

Beli rumah lelong kalau silap langkah boleh merugikan kalau langkah-langkah awal tidak dibuat sebelum hari lelongan.Oleh itu disini dikongsikan tips atau panduan membeli rumah lelong bagi mengelakkan atau meminimumkan kesilapan dalam pelaburan rumah lelong ini :

1. Pergi buat survey rumah yang dilelong. – pastikan rumah tersebut kosong atau kalau ade penghuni pastikan penghuni tersebut adalah penyewa.Jadi sekiranya sudah ada penyewa kita nanti senang tak payah cari penyewa.Suruh dia sambung jer sewa dengan kita. – keadaan rumah tersebut munasabah sebab nanti tak payah nak buat banyak renovation.

2. Pastikan harga sekurang-kurangnya 10% dari harga pasaran – lagi kurang dari harga pasaran lagi bagus.Lagi banyak kita buat untung.Tapi kalau nak duduk mungkin lain target dia.

3. Letak target setakat mana kita boleh bid – bagi membolehkan kita tahu bila nak keluar dari lelongan sekiranya lebih dari harga yg dijangkakan. – ini untuk memastikan harga lelongan tersebut adalah munasah untuk kita membuat keuntungan.

4. Kawasan tersebut mudah disewakan – pastikan rumah yg kita lelong senang cari penyewa. – kalau boleh dekat dengan kemudahan awam.

5. Check dengan bank berapa banyak pinjaman kita boleh buat – ini untuk memastikan kita tak de masalah pinjaman tidak diluluskan. – nanti duit deposit tidak di pulangkan.

6. Pastikan sewa bulanan lebih dari installment bulanan – buat survey tentang sewa bulanan rumah tersebut – boleh survey dekat internet dan surat kabar – ini membolehkan kita mendapat +ve cash flow dari pelaburan rumah lelong kita. Tu jer buat masa nie tips membeli rumah lelong.Kalau ada tolong tambah lagi.  

KLIK SINI ===> Dapatkan Rahsia Menjana Pendapatan Lumayan Dengan Rumah Lelong <=== KLIK SINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Hartanah, News, Rumah Lelong Tags: , , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

10 Responses to "Tips beli rumah lelong"

  1. 2bz4money says:

    Ada citer pasal Penyewa Dajal dalam HMetro..sila pastikan pantau byrn bil utliti & maintainance bagi elakkan tunggakan besar yg boleh akibatkan rumah tu dilelong semula..

  2. tuanbri says:

    No. 1 – Kena buat…nanti jadi cam kes Desa Mentari / Pelangi Indah
    No. 2 – Kalau dapat. Sekarang ni dah ramai yg masuk lelong
    No. 3 -Mesti kena. nanti jadi cam kes Condo Penara
    No. 4 – Location, location & location
    No. 5 – Ni yang kena buat DULU actually. My advise-check loan dan MV utk rumah tersebut!
    No. 6 – Tak semestinya. Kalau dapat +ve cf, kira rejeki lebih. Kalau -ve tapi tempat bagus pun dah kira ok. Kita tak payah byr penuh kpd bank

    tuanbri.com

  3. Mk says:

    Menarik…parents aku tgh plan nk beli rumah lelong ni.leh ak crite tips2 ni

  4. asraz74 says:

    tp sekrg…harga sewa dah jatuh…bayar bank lg mahal dr dpt sewa rumah…boleh ker??

  5. fazila says:

    Salam admin,

    sy nak tumpang tanya memandangkan sy masih baru dlm hal jual beli umah lelong ni. sy ade berkenan dgn sebuah rumah lelong yg sy lihat dlm satu iklan ni. tapi sayangnye tarikh lelongan tu dah lepas iaitu 22/08/2011..bagaimana sy nak tau adakah rumah itu sudah berjaya dijual atau tidak?

  6. talha says:

    saya berminat utk beli rumah lelong utk dibuat sewa dan kadar yag saya mampu hanya bawah 70k.

    1.bila masa lelongan bolehkah saya buat dua atau tiga bidaan bermakna saya beli bank draf utk 3 property yg berlainan?

    2.Jika saya tidak berjaya adakah saya akn mendapat balik deposit dan kebiasaannya dalam tempoh berapa lama?

    terima kasih..

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG