List/Grid Tag Archives: unit amanah

Kekurangan melabur dalam unit amanah

Sebelum ini saya ada buat entry secara mudah berkenaan dengan kelebihan melabur didalam unit amanah.Hari ni saya nak share satu lagi iaitu kekurangan melabur didalam unit amanah sebagai ...

Kelebihan melabur dlm unit amanah

Sebenarnya melabur didalam unit amanah mempunyai kelebihan dan kelemahan.Dan kesesuaiannya juga bergantung kepada objektif kewangan dan risiko apetite masing-masing. Antara Kelebihan ...

Apa itu unit amanah?

Apa itu Unit Amanah? Unit trust atau unit amanah adalah pelaburan secara kolektif oleh para pelabur yang mempunyai objektif yang sama supaya mengumpulkan simpanan mereka dan dilaburkan ...

Perkara yang perlu tahu sebelum melabur dalam unit trust

Ok.Hari ni saya nak share sikit berkenaan dengan perkara yang kita perlu tahu sebelum invest dalam unit trust atau unit amanah.Memang kita perlu tahu kemana duit kita akan dilaburkan ...

Melabur dalam unit amanah dengan duit KWSP

Dari data-data yang lepas dividen KWSP yg diberikan kepada pencarum adalah dalam lingkungan 4%-5% peratus sahaja.Ini adalah kerana pelaburan yang dibuat oleh KWSP adalah bersifat konservatif ...

Ape azam 2010?

Hari ni dah masuk hari yg ke-2 tahun 2010.Jadi apa azam tahun 2010 ni ? Pertama aku nak tambahkan lagi ilmu berkenaan dengan motivasi, pelaburan dan juga perancangan kewangan.Buat masa ...

Macamana nak register Debit Card – Public Bank Visa Electron

Kepada rakan-rakan yg nak register Public Bank Debit Card Visa Electron, kat sini aku nak share info step2 untuk bukak akaun PB Debit Card Berikut adalah secara ringkas untuk korang ...
Page 1 of 11
Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG