1

Petronas Chemicals IPO

IPO Petronas Chemicals dah dibuka untuk langganan awam bermula dari 1 Nov 2010 sampai 9 Nov 2010.Untuk langganan awam harga dia RM5.05 sesaham.Saham PCG bila disenaraikan nanti akan menjadi salah satu komponen utama indeks tanda aras Bursa Malaysia . Penyenaraian PCG ini dijangka yg terbesar di Asia Tenggara dari segi nilai saham iaitu RM12.5billion.

Semalam aku pegi bukak trading akaun dekat Maybank Investment Bangsar sebab senang nak link dengan akaun  Maybank2u.Adalah 4-5 staf Petronas, sebab diorang pun merasa saham PCG ni.Untung la diorang dapat.Orang awam macam aku ni nak kena compete.Tak pe kalau ada rezeki tak kemana.Buat masa ni aku guna iTradeCIMB tapi aku kena transfer duit  dari Maybank ke CIMB.Kalau guna Maybank2u aku harap lagi senang sebab dlm satu group.

Jadi sesiapa yg minat untuk melanggan IPO Petronas Chemicals boleh la langgan secara online atau offline sekarang.Tinggal 6 hari jer lagi.Tapi jangan lupa baca prospectus.Jangan main beli jer.Untung dan rugi tanggungjawab sendiri.

Penafian : Informasi yg diberikan adalah hasil dari pembacaan peribadi penulis.Oleh itu sebelum melabur sila dapatkan nasihat dari mereka yg bertauliah.Penulis tidak bertanggungjawab atas sebarang kerugian yg dihadapi oleh anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Umum Tags: 

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

One Response to "Petronas Chemicals IPO"

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG