0

Pengalaman beli rumah Part 3

Semalam wife aku msg agen rumah tu sebab nak tanya pasal ada masalah ke dengan rumah yg aku nak beli tu…sebab dah seminggu tak de berita dari agen nih…tapi msg tak jawap pun…hint2 nak sign S&P pun tarak…loan bank dah approve.

Lagi tenghari tadi wife aku try call agen tu lagi…nasib baik dapat… tu pun call ofis dia…call hp tak berjawap.Wife aku tanya ape citer dengan deal rumah nie…pastu agen tu jawap mcm ade masalah…owner mcm tak jadi nak jual…katanya kalau jual nanti susah nak dapat lagi area kat rumah yg dia nak jual tu….hek elehh…sebelum ni tak pikir panjang ke nak jual rumah…dia ingat jual beli rumah main2 ke…aku punya la ambik masa nak buat deal…pegi sana-sini dapatkan loan…dia senang2 kata tak nak jual…kan menyusah org lain…kalau tak nak jual cakap jer la sensiang tak nak jual…tak yah aku nak booking dan buat preparation utk buat loan rumah nie…bukan buang masa aku jer…buang masa agen dan jugak buang masa officer bank yg aku deal…agen ni pun satu..mcmana boleh buat deal dengan org mcm nie…sepatutnya awal2 lagi dia kena deal betul2 dgn owner…ni sekali naik harga…bila setuju dengan naik harga…tak jadi jual la pulak..

Sebenarnya aku malas nak call agen nie…sebab aku rasa mcm ade tak kena…sebagai agen sepatutnya awal2 lagi dah confirm dengan owner tu…mesti ade black n white tentang lantikan agen tu untuk jual rumah dia…kalau tak haru la mcm nie…sekali jual..sekali tak nak..sekali naik harga..pastu tak jadi juall..

Jadi moral dia korang berhati-hati bila deal dengan agen hartanah nie…sebelum ni aku penah jugak beli dari agen tapi ok jer…time nie lak…bila fikir2 balik …mesti ade hikmah tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Hartanah, News

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG