2

Pengalaman beli rumah kedua – Part 2

Hari ni aku dah sign LO (Letter Offer) dengan bank untuk loan rumah aku tuh.Bank boleh offer BLR-1.85% jer walaupun masa jmpa minggu lepas officer tu kata boleh bagi BLR-2%. Officer tu kata Bank Negara dah keluarkan circular supaya bank tak offer rate lebih dari 1.80% dan dia kata lagi tak de dah FMC (Free Moving Cost) lepas ni.Mugkin dah ada petunjuk ekonomi semakin pulih.So sape yg buat loan rumah lepas 1 November ni tak merasa lagi lah rate yg best dan tak de FMC.Semua korang kena bare the cost.

Sekarang ni aku tengah tunggu sign SPA pulak.Ikutkan 14 hari dari aku buat booking aku dah boleh sign SPA.Tapi skrang ni baru 10 hari jadi tinggal lagi 4 hari…

Next…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: Hartanah, News Tags: 

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

2 Responses to "Pengalaman beli rumah kedua – Part 2"

  1. ieyza says:

    u loan dgn bank aper??

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG