4

Pendapatan pasif dari Clickbank

Sape lagi yang nak jana pendapatan pasif dengan affiliate especially dengan Clickbank? Semenjak saya mencuba menjana pendapatan sampingan dari Clickbank pada Nov 2010 selepas membeli ebuku Teknik ClickBank dari saudara Zyan ianya masih lagi berterusan.Malahan boleh dikatakan setiap bulan cek dari ClickBank akan sampai untuk dibank-in kan.

Saya yakin mesti ramai yg nakkan pendapatan yang sedemikian.Ni boleh dikira pendapatan pasif sebab duit tersebut boleh dijana walaupun tanpa kehadiran kita pada masa tersebut.Tapi ini bukan MLM atau skim cepat kaya.Ia memerlukan usaha, sabar dan juga sedikit pelaburan juga.Bukan duduk goyang kaki.

Usaha – sebab anda perlu belajar selok-belok bagaimana untuk memilih produk, carian keyword , dapatkan trafik dan seterusnya menghasilkan income.

Sabar – anda perlu sedikit masa untuk website anda menjana hasil.Biasanya minimum dlm 2-3 bulan.Bagi saya walaupun terpaksa menunggu setahun sekali pun anda tak perlu risau  sebab sekali dah berhasil ianya akan menjana pendapatan yg berterusan.Mungkin kerja anda selepas itu hanya memastikan website anda berada pada kedudukan pertama di enjin pencari utama seperti Google.Jadi kalau saudara seorang yang tak sabar affiliate mungkin bukan untuk saudara.

Saya sendiri pada mulanya tidak yakin yang saya akan dapat menjana pendapatan dari Clickbank ni.Biasalah kali pertama dan tak pernah experience.Tu perkara biasa.Tapi dengan ilmu yang diperolehi dicampurkan dengan orang lain yg dah berjaya saya kuatkan semangat untuk buat seperti yg dipelajari.

Apa yang penting adalah anda perlu start implement cara yang anda pelajari dari ebook atau mana-mana panduan.Anda akan belajar dari pengalaman anda sendiri.Dan akhirnya anda mempunyai sistem anda sendiri dengan sedikit modifikasi dari sistem org lain yang dah berjaya.

Kalau anda memang nak buat duit dengan Clickbank saya cadangkan beli ebook dari saudara Zyan iaitu Teknik ClickBank.Lepas baca jgn lupa implement.Jangan simpan dalam hard disk.

Ok.Selamat berjaya..

 

p/s : saya nak share kasi naikan semangat korang supaya terus berusaha untuk jana pendapatan dengan affiliate Clickbank.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: Buat Duit Online Tags: 

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

4 Responses to "Pendapatan pasif dari Clickbank"

  1. catzer says:

    wargh..masyuk..boleh ajar aku nanti 🙂

  2. Juan says:

    ish biar betul, dalam dolar tuh, 

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG