What's New Here?

Dividen KPF 18% bagi tahun berakhir 2011

Difahamkan dividen KPF pada tahun berakhir 2011 adalah sebanyak 18%.Proses pembayaran dividen akan mula dibayar pada awal Julai 2012. Untung betul org Felda…dapat saham IPO FGVH ...

Malakoff rancang untuk saham IPO

Selepas saham IPO Felda FGVH, Malakoff yang merupakan syarikat IPP yang terbesar merancang bagi saham IPO bernilai $1 billion.Malakoff adalah dibawah pemilikan MMC sebanyak 51% merancang ...

Saham IPO Felda Global Dibuka Untuk Langganan Awam Prospektus

Saham IPO Felda Global Ventures (FGVH) telah pun dibuka untuk langganan awam selepas pengumuman bagi langganan peruntukan dibawah MITI semalam.Prospektus IPO Felda boleh la dapatkan ...

Keputusan Saham IPO Felda Global Peruntukan MITI

Keputusan saham IPO Felda Global Peruntukan Bumiputera dibawah MITI dah pun keluar.Jadi kepada rakan-rakan yang nak semak permohonan mereka boleh la check kat sini : http://saham.miti.gov.my/semak11.php?id=10 . Kalau ...

Saham IPO Gas Malaysia dibuka untuk langganan

Tahun lepas saya ada poskan pasal IPO Gas Malaysia ni.Kalau tak silap time tu Gas Malaysia dijangka akan disenaraikan dalam bulan Dec tahun lepas.Tapi mungkin disebabkan faktor-faktor ...

419.54 juta saham FGVH dapat sambutan

SEJUMLAH 419.54 juta saham Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGVH) yang ditawarkan khusus untuk institusi Bumiputera dan pelabur yang diluluskan Kementerian Perdagangan Antarabangsa ...

Penghantaran borang BE tahun taksiran 2011 – 8 hari

Jangan lupa tinggal 8 hari sahaja untuk mereka-mereka yang masih belum menghantar borang BE bagi tahun taksiran 2011.Bermula tahun ini borang BE yang tidak lengkap akan dipulangkan ...

Cek ClickBank yg ke-4

Lama dah tak update blog ni..ok lah minggu lepas saya dapat lagi cek dari ClickBank yang ke-4 sebanyak $411.22.Kalau convert latest currency rate bolehla dapat RM1,200.Walaupun tak ...

Buat Duit dengan jual cupcake di rumah

Buat Duit dengan jual cupcake di rumah – Berita baik untuk rakan-rakan yang pandai buat cupcake ni.Sekarang anda boleh menjana pendapatan sampingan dengan cupcake dari rumah.Kalau ...

Pendapatan pasif dari Clickbank

Sape lagi yang nak jana pendapatan pasif dengan affiliate especially dengan Clickbank? Semenjak saya mencuba menjana pendapatan sampingan dari Clickbank pada Nov 2010 selepas membeli ...

Musim kira cukai pendapatan kini bermula

Bermula 1 March 2012, semua yang berpendapatan tetap boleh start untuk membuat pengiraan kenaan cukai masing-masing bagi taksiran tahun 2011.Tarikh akhir penghantaran cukai pendapatan ...

KWSP umum dividen 6 peratus

KWSP dah umumkan dividen sebanyak 6% yang merupakan dividen yang paling tinggi dalam tempoh 10 tahun.Harap prestasi kenaikan dividen ini akan terus naik ditahun-tahun hadapan.   2012/02/19 KUALA ...

IPO Felda Global (FGVB) dijangka 10 Mei ini

Berita baik untuk pelabur-pelabur saham IPO, Felda Global Ventures atau nama singakatannya FGVB dijangka akan disenaraikan di Bursa Malaysia pada 10 Mei tahun ini.FGVH yang merupakan ...
Page 4 of 27123456789...Last »

Categories

Archives

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG