0

Overdraft satu alat perancang kewangan

Apa itu overdraft? Rasa ramai yg tau dan ade jugak yang masih tak tau. Mana yg tak tau boleh la buat kajian sedikit pasal kegunaan overdraft ini dalam mengurus kewangan kita.Biasanya overdraft kita dengar digunakan oleh peniaga sahaja.Tapi kita kena ingat sebagai individu juga boleh memperolehi kemudahan overdraft secara clean atau disandarkan kpd hartanah,unit amanah atau fixed deposit (FD).Biasanya kadar interest adalah berdasarkan Base Landing Rate atau BLR.Yang menarik kadar caj adalah berdasarkan daily rest yang mana amat menguntungkan pengguna.

Apa kelebihan overdraft?

Kalau nak tau selanjutnya boleh la baca kat sini :

So korang baca jgn tak baca..lepas tu implementkan dalam menguruskan kewangan kita dalam mencapai matlamat kewangan masing-masing.Kalau sekarang banyak hutang lepas tu tak tau cara nak settlekan, takde buat simpanan langsung ..kalau ada simpanan pun seciput …kalau gunakan kaedah ini untuk mempercepatkan matlamat kewangan korang.

Yang penting kena ada displin…displin…displin.

Penafian : Segala maklumat yg diberi adalah untuk infomasi sahaja.Penulis tidak bertanggungjawab segala tindakan yang diambil  berdasarkan maklumat yang diberikan.Segala keputusan adalah tanggungjawab pembaca sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Credit Card, News, Pelaburan emas

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

Leave a Reply

Submit Comment
CommentLuv badge