8

Nak beli desktop atau laptop?

Sebenarnya aku tengah merancang untuk beli lagi satu komputer untuk aktiviti internet aku nih.Laptop yang aku ade sekrang dah hampir 3 tahun.Lagi pun skrang nie pengguna internet dalam rumah ni dah bertambah jadi 3 org.Komputernya ada dua jer.Jadi kengkadang aku terpaksa mengalah dengan anak2 aku.Disebabkan tu aku terpaksa merancang untuk beli satu lagi komputer.Cuma aku tengah pikir nak beli desktop atau laptop.

Kalau ikutkan aku..aku nak beli laptop senang aku nak bawak turun naik atau kemana jer aku pegi.Tapi kalau desktop bagi pikiran aku boleh lasak2 sikit, sebab aku boleh tinggalkan camtu jer seharian sambil mnyedut apa2 yg aku download pakai torrent.Kalau laptop bukak seharian cepat panas nanti cepat pulak rosak.

Jadi apa pendapatan korang? Desktop ke laptop?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Umum Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

8 Responses to "Nak beli desktop atau laptop?"

  1. Wisata Riau says:

    tergantung apa aktivitas mu kawan… kalau lebih banyak mobile.. maka laptop lah yg menjadi pilihan… ok.. itu sahaja pendapat aya…
    salam ziarah dri seberang..

  2. F I T says:

    laptop tu pakai fan tak?takde a panas sgt..kalu dh ada laptop baik beli desktop je..leh upgrade slow2 sampai power gila.. kalu nk outdoor bawak je laptop lama tu.. ye tak? ^_^

  3. anys says:

    beli destop lebih tahan ag..
    tapi kalo slalu travell lebih bek beli laptop je nti senang nak gerak…

  4. dynn says:

    @wisata – terima kasih atas pendapat sahabat dari seberang.

    @FIT – fan tak de…sebab tu la kot panas..thanks for the advise

    @anys – terima kasih atas pandangan yg bernas.

  5. Dak Wan says:

    Beli satu desktop murah(second) dlm $400(Core2duo) kat imbi untuk anak dan torrent. Beli desktop power untuk kamu. Laptop hanya untuk bawak keluar je.

    Desktop power
    -Graphic card yg ok.
    -sound system
    -ram besar
    -processor

  6. diaien says:

    kalau nak wat keje lasak baik beli pc
    kalu suka wat keje merata2 baik beli lappy
    .-= diaien´s last blog ..RM2000 dalam masa 1 hari dengan HyprobulkSMS =-.

  7. zamz says:

    aku vote for laptop hehe

  8. Lili says:

    saya nk tny pndpt ni…antr laptop acer and dell mner elok or laptop lain lbh baik dr 2 laptop ni…

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG