7

LHDN oh LHDN…

Hari ni aku nak cerita panas sikit.Semalam aku dapat surat dari LHDN pasal income tax aku.Aku ingat just inform untuk submission tahun ni punya income tax.Tapi yg tak best dan buat aku naik hangin…LHDN bagi statement tahun 2005 dan 2006 yg aku nak kena bayaran cukai tambahan.Dah lah tahun 2007 aku dah kena macam ni untuk submission aku dari 1999 sampai tahun bila aku tak ingat.Itu pun aku buat tak kisah… bayar jer sebab aku tak simpan file2 lama.

Tahun ni dapat lak lagi..sape yg tak marah? Kalau korang kena macam nie korang marah tak? Mintak duit yg lama-lama.Pada hal tiap-tiap tahun aku hantar on time mengikut masa yg dah diberikan setiap tahun tapi kenapa baru sekarang diorang nak check dan minta?Jadi selama 3-4 tahun ni diorang buat aper?Diorang ni tak buat keje ke per? Dah 3-4 tahun mana lah aku ingat lagi pasal income tambahan yg lama.Dah la time-time ekonomi gawat macam ni diorang mintak duit.Isskkk…aku memang hangin betul.Kot yer pun nak mintak kena la tengok timing sikit.Aku mintak LHDN ni kenalah efisyen sikit.Kalau kita hantar lambat borang declaration dia kenakan penalti sama kita.Tapi kalau dia yang lambat buat pengiraan tak de la pulak dia bagi rebate ke per.Tak patutlah macam nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: News, Skim Pinjaman ASB Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

7 Responses to "LHDN oh LHDN…"

  1. agus says:

    AKU NAK JUGA DAPAT DUIT FROM INTERNET. KASI AJARAN NYA, YD GAMPANG-GAMPANG Z..HEE..HEE

  2. KNizam says:

    hehe kena bayar lebih ke eh ?

  3. dynn says:

    kena bayar la bang..sikit hari nanti dia akan hntar surat kepada majikan suruh potong monthly..tu yg aku hangin tu.Biasa dia potong untuk 12 bulan.Kire cam installment.

  4. Neeza says:

    kami kena hari tu… banyak lak tu.. untuk tahun 2004, dihantar pada tahun 2007. manyak mengong la itu olang…
    bila time submission, cepat aje.. lambat kena denda.. time mengira, dia lambat 200 tahun pun takde hal..

  5. dynn says:

    tu yg aku tak puas hati…kita hantar ontime tapi asal dia kire lewat..lepas tu duit nak dan dan tu…

  6. soul says:

    Salam buat kakitangan LHDN…tahun lepas cepat bayar balik duit hak kami tapi tahun ini kenapa lambat….tulah korang kalaunak potong hak org bukan main lagi…kalau nak bayar balik aduuuuh kena tunggu 3 bulan itupun kalau selesai….adakah dia org suruh kita contact balik pejabat LHDN terdekat…apa nie…tak buat kerja ka….

  7. enje says:

    ha ha ha.. aku tak bayo pun ha ha ha

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG