2

Kijang Emas satu permulaan…

Setelah membaca berkenaan dengan pelaburan emas dari blog Jutawan Emas aku agak teruja sikit nak start berkecimpung dalam laburkan duit aku dalam emas gold bar ataupun syiling emas sebagai permulaan.

Jadi semalam aku call Maybank nak tanya pasal Kijang Emas tapi malang Kijang Emas katanya dah habis dijual sebab ramai org dah beli time sebelum raya tu masa harga emas turun.Kalau nak tau rupa Kijang Emas ni korang leh lawat kat sini.

Oleh kerana Kijang Emas dah habis dijual.Aku ingat nak beli emas di UOB.Harga 1 troy ounce lebih kurang sama gak dengan Kijang Emas.Tapi rupa bentuknya lain la sikit.Nak tengok current rate emas di UOB boleh tengok kat sini. Macam biasa rate dia berubah dari hari ke hari. Jadi sebelum beli tu kena la tengok2 rate dia.

Kalau emas kat UOB ni habis aku akan buat Gold Saving Passbook dengan Maybank. Starting untuk invest dalam GSP Maybank dalam 5g lebih kurang RM400-500.Price pergram pun berubah-rubah ikut turun naik harga emas dunia.Cuma GSP ni , kita tak simpan emas fizikal kira macam buat saving lah.Bila harga emas dah tinggi atau target margin dah tercapai kita jual la.Camtu la lebih kurang strategi dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Umum

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

2 Responses to "Kijang Emas satu permulaan…"

  1. et3925 says:

    Kijang Emas de kat my bank je kan?

    macam mana nak join eik?

  2. boy says:

    nak beli kijang ke….call 0197177917

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG