10

Kanser PayuDara

Semalam aku pergi teman wife jumpa specialist breast and surgeon dekat hospital pantai.Saje nak check sebagai precaution.Masa tunggu time tunggu giliran aku belek-belek la pamplet yg ada dekat situ sambil membaca.

Dari informasi yg aku baca dekat pamplet tu, fakta menunjukkan kanser payudara merupakan kancer no.1 di kalangan wanita di Malaysia.Bagi setiap 100 wanita Malaysia yang didiagnosis dengan kanser,30-31 akan menghidapi kanser payudara.Satu lagi, ramai yang hanya berjumpa doktor bila kanser dah pada tahap yang lewat.

Jadi ape langkah awal perlu dibuat?

1. Buat pemeriksaan sendiri setiap bulan bermula umur 18 tahun.

2. Jumpa pemeriksaan tahunan dengan jumpa seorang doktor bagi mereka yang berumur lepas 40 tahun.Setiap 3 tahun bagi wanita yg berumur 20-39 tahun.

3. Jika anda syaki sesuatu di payudara anda, jumpa seorang doktor serta-merta.

Tidak ketinggalan lelaki juga perlu buat pemeriksaan sendiri bagi mengelak kanser ini.

Untuk keterangan lanjut layari  : Radiology Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Umum Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

10 Responses to "Kanser PayuDara"

  1. x-po says:

    oh laki pun ada kne gak ek?

  2. YUNUS YUSOF says:

    Salam semua. Saya akan melancarkan dalam masa terdekat ini produk herba 100% bagi mengubati penyakit kanser. Ia telah mendapat kelulusan KKM dan telah menjalani ujian klinikal. Herba ini akan memberi kesan dalam masa 7 hari sahaja dan sesuai untuk semua tahap kanser. Ujian klinikal melibatkan kanser payudara, kolon dan servix/prostat. Herba ini terhad pengeluarannya kerana kesukaran untuk mendapatkan bekalan. Ia di jual dalam bentuk TABLET.First come first serve basis. produk lotion juga di keluarkan untuk di sapu pada tempat yang kena kanser (spt kanser payudara dan kanser kulit) dan lotion ini akan melegakan kesakitan. Untuk tempahan: 019-353-4563

  3. YUNUS YUSOF says:

    Salam semua. Dalam masa 2minggu lagi saya akan melancarkan produk herba untuk meawat kanser payudara kanser usus dan kenser servix. Herba ini telah mendapat kelulusan KKM dan telah MENJALANI UJIAN KLINIKAL DENGAN universiti tempatan.

    Ia berkesan dalam masa 3 – 5 hari sahaja! Oleh kerana pengeluaran pertama amat terhad, saya membuka untuk tempahan sekarang. Terima kasih.

  4. kaklong says:

    w’salam, saya berminat untuk mengetahui produk herba untuk merawat kanser payudara kanser usus dan kenser servix. Herba ini telah mendapat kelulusan KKM dan telah MENJALANI UJIAN KLINIKAL DENGAN universiti tempatan. Harap tlg En. Yunus Yusof send kat email saya sebagaimana tertulis, sekian, terima kasih.

  5. nizam388 says:

    Kpd en. Yunus Yusof sila beri no contact anda / email utk dihubungi. Ibu saya dah kena kanser payudara.

  6. cik burung says:

    Produk membantu …masalah kanser servik,, fibroid.. kaser payudara dan masalah sakit paun anda…
    cik burung´s last blog post ..USUS KOTOR- PUNCA PELBAGAI PENYAKIT !

  7. Nina says:

    Salam…
    apakah jenis herba yg digunakan untuk merawat kanser payudara.
    adakah ia berbentuk pil atau minuman atau krim yg boleh disapu pada buah dada.

  8. musi says:

    kanser berpunca dari bebrapa sebab; antaranya pemakanan yang tidak bergizi dan bertosik; tetapi mengapa ia masih dikeluarkan dan masih berlelusa?

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG