27

Kad kredit Ikhwan Maybank

Hari ni aku nak cerita sikit pasal permohonan kad kredit al Ikhwan Maybank.Aku dah apply hampir 2 minggu, setakat hari ni tak ade ape-ape berita pun.

Kenapa aku pilih Al-Ikhwan Maybank?Bagus sangat ke kad kredit nie?Sebenarnya aku apply kad kredit Ikhwan Maybank ni sebab nak tukar kad kredit Maybank yang konvensional kepada yg Islamik.Ade jugak kad kredit Islamik yang lain dari Bank Rakyat,Bank Islam dan CIMB yg aku berminat.Cuma aku nak maintain guna produk Maybank nie sebab senang bila nak buat pembayaran just online jer.OD ASB aku pun aku buat dengan Maybank.So semua dekat sini senang aku nak manage cash flow aku.

Aku target bila dah dapat kad kredit Ikhwan tu nanti, aku nak transferkan amaun outstanding dari kad lama ke kad kredit Ikhwan.Ni jer la kad kredit aku yg tinggal, yang lain aku dah terminate semenjak kerajaan war2kan untuk mengenakan cukai perkhidmatan tahun 2010 ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Credit Card, Kad Kredit, News Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

27 Responses to "Kad kredit Ikhwan Maybank"

  1. 2bz4money says:

    kalu guna Amex Ikhwan, x bole bayar zakat di PPZ Selangor..saya dah cuba, visa dan mc shj diterima..
    .-= 2bz4money´s last blog ..Tertinggi: Bank Rakyat catat untung pracukai RM1.55b =-.

  2. zamz says:

    emm diorang ni mmg hampes la benci betul..nak apply credit card lembap, pastu kena collect kat branch. bank lain semua antar je terus kat rumah. harap maybank2u je la power.
    .-= zamz´s last blog ..5 Scary Times For Your Heart =-.

  3. akmal says:

    kawan setelah hampir 2 bulan baru dapat surat kelulusan semalam..lambat tul…

  4. dynn says:

    based on experience citibank jer yg pantas…tapi tak de yg Islamik…sebab tu potong

  5. byz says:

    card credit ikhwan apply kat maybank mid valley cpt je dpt..:)
    .-= byz´s last blog ..Crystal Bracelet =-.

  6. hotstuff says:

    member au cakap bank ni lembab siit..aku baru try anta…nk tengok lembab ke x

  7. YONG says:

    apa kelebihannya maybank islamic ikhwan. aku ditawarkan.

  8. dynn says:

    dah subscribe CIMB Islamic punya kad kredit…dapat pun minggu lepas…pantas jer.

  9. brat2104 says:

    salam..

    saya baru je guna kad kredit ni.. ikhwan tu la.. ada visa..

    niat nak pakai kad kredit ni sbb nak dapat rebet masa isi minyak kat petronas.. tapi mcm xde je..

    ke saya kena apply kad lain yg khusus?
    .-= brat2104´s last blog ..aku sekarang pendiam orangnya.. (sape sokong angkat tangan tinggi2 ok!) =-.

  10. dynn says:

    tak sure mcmnana dia bagi rebet…maybe bila keluar monthly statement baru nampak kot.

  11. Kindaichi says:

    Salam semua..aku pun baru dapat kad kredit ikhwan..aku request kat HQ dia ats sbb2 special..dalam 2 minggu aku dah dapat..baru je sminggu aku guna..tak nampak lagi ape kelebihannya..yang aku nampak kat sini hanyalah pada Balance Transfer dan Petronas rebat tu jela..tapi tak tau lagi pd keseluruhannya..banyak kelebihan tapi stakat ni aku nampak 2 tu je laa,selain ezypayment..im kind of excited..hahahah..sblm ni guna public bank manc.united punye kad kredit, selain GSC eon CC dan Bank Islam CC..sume not bad..yang bestnye GSC eon tu aku leh gune utk tgok wayang..dan slalu dapat cash back..gitu juge ngan Public Bank Manchester United Credit Card..dapat cash back saje aku tiap bulan…In short..get credit card with added value..maknanye kita tak dapat hanya kad tapi pengembalian dan reward sbb menggunakannya..

  12. areil says:

    aku buat cc ok je…tak lambat mana pun…lepas tu mana ada collect dekat branch…pos dekat alamat opis aku….semuanya ok je…tapi lepas dapat cc tu yg tak ok, sebab mcm2 org call, nak bagi itulah, inilah..percuma seumur hiduplah…

  13. zam says:

    aku dah dpt surat kelulusan, tp bila kite boleh dapat kad tu ye??

  14. dynn says:

    dah bole ambik tu zam…kena ambik sendiri kat cawangan masa nko hantar form hari tuh.

  15. Roy says:

    apa kelebihan IKhwan brbanding kad islamik lain? sya pun ingat nk transfer dr konvensional maybank ke ikhwan jugak…baki msih bayar mcm biasa ke ada caj lain? TQ

    • dynn says:

      saya tak de buat comparision dgn kad islamik lain…saya subs sebab saya nak tukar saya punya konvensional punya kad jer…lepas tu boleh buat balance transfer…dia punya rate pun ok.

  16. hidayah says:

    nak tnya jer,saya pengguna baru kad kredit ikhwan maybank visa..
    apa gunanya ada pin no. dan tiada pin no.??
    klu tiada pin no. (since interest dia tinggi), apa limit transaction yang boleh saya lakukan??adakah saya boleh guna di mana-mana sahaja asalkan bukan untuk cash advance?it’s right??
    thank u in advance

  17. msm says:

    Bank apa yg bagus unk apply krdt kad ye?
    Tolong bantu saya..
    saye baru first time nk pakai… risau n takut pon de nk gune kredit kad…
    Kad kredit Ikhwan Maybank bagus ke?

  18. erma says:

    ada sesiapa tahu mcm mana nk settle masalah kad bank yang d blok atas sebab kad kredit yg telah di curi.

  19. Dy says:

    Kredit kad ini ibarat kutu yang hisap darah secara perlahan-lahan. Melainkan anda mempunyai iman yg kuat, i mean bayar semua outstanding dalam 20 hari, bil setiap bulan sentiasa ZERO… JANGAN PAKAI KREDIT KAD!!! you will regret it in the end of the day.. kalau nak pakai pun, pakai pre-paid kredit kad macam Ambank Mastercard NextG.

  20. Harris says:

    Salam Bro,

    Boleh ke buat balance transfer dari Credit Card Petronas Maybank ke Credit Card Al-Ikhwan.

    Balance Transfer bukan untuk card dari bank-bank lain ke?

  21. naem says:

    Nak tanya sikit…
    Berapa lama nak apply kad kredit ikhwan ni. Dah dua minggu dari tarikh mohon.

Leave a Reply

Submit Comment
CommentLuv badge