10

Jual saham Petronas Chemical Group (PCG)

Salam semua.Lama dah aku tak update blog ni.Sampai berabuk dan bersawang dah blog ni.Semalam baru jer aku dapat cek untuk PCG untuk revise harga retail.Sebab masa beli dulu harga dia RM5.05 tapi bila announcement dia punya harga RM5.04.Jadi perbezaan RM0.01 tu MIH akan refund balik melalui cek.

Untuk saham IPO PCG ni, hari pertama listing pada 26/11 aku dah jual.Malas nak tunggu lama-lama.Maximum price hari pertama boleh cecah RM5.72.Oleh kerana pada pagi time listing tu aku ada kat luar jadi aku tak boleh nak check online.Aku just call remiser jer.Time aku call tu, remiser aku cakap RM5.50.Jadi aku letak la RM5.51.Letak harga RM5.51 terus done.Ok lah tu kan.Dapat la aku punya ROI lebih kurang 9% (RM5.71/RM5.04) dalam masa tak sampai sebulan.

So next apa pulak lagi company yg nak buat listing lagi lepas nie.Mungkin boleh sambar lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Umum Tags: 

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

10 Responses to "Jual saham Petronas Chemical Group (PCG)"

  1. Affuan says:

    sell it when it still rising. sell and forget.

  2. syahrilhafiz says:

    betul cakap bro affuan tu..
    dah boleh carik lagi..jual je

  3. 2bz4money says:

    woww bro..strategy hit n run applied..

  4. GBuddy says:

    Keputusan yang tepat, (buat masa ni). Sekarang ni nak cecah 5.4 pun payah…

  5. fendidahada says:

    huhu..tak paham pasal saham2 ni..kekeke

  6. h3r0 says:

    Strategi baik punya.. mmg dok main market je nie..

  7. Ina Franks says:

    Strategi baik punya.. mmg dok main market je nie..

  8. janda anak 6 says:

    hahaha bodoh jual awal2.. Sekarang dah naik 6.35.. ROI pala hotak ko

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG