3

IPO Felda Global (FGVB) dijangka 10 Mei ini

Berita baik untuk pelabur-pelabur saham IPO, Felda Global Ventures atau nama singakatannya FGVB dijangka akan disenaraikan di Bursa Malaysia pada 10 Mei tahun ini.FGVH yang merupakan syarikat perladangan dijangka dengan kemasukan ke Bursa Malaysia akan menjadi penyuntik kesegaran baru kepada pasaran saham tempatan dan pada masa yang sama dapat menarik minat pelabur dari luar untuk melabur.

Penyenaraian FGVH di Papan Utama Bursa Malaysia ini juga akan menjadi IPO yang terbesar hingga kini dan menyertai antara 15 syarikat senaraian awam yang terbesar di Bursa Malaysia.

Buat masa ni belum ada maklumat berapa harga sesaham dan jumlah bilangan saham awam yang akan ditawarkan.Rasa-rasanya harga sesaham IPO Felda ni dalam lingkungan RM4.00-RM5.00 sesaham.Tu agak2 jer.Boleh kumpul modal sekarang untuk subscribe IPO Felda Global.Saham FGVH bakal jadi bluechip nih.Mesti meletup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Pelaburan Tags: , , ,

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

3 Responses to "IPO Felda Global (FGVB) dijangka 10 Mei ini"

  1. mohd says:

    assalamualaikum.. saya merupakan generasi ke 2 peneroka felda.. mmg majoriti (bukan warga felda) sgt gembira dgn cadangan penyenaraian FGVH ke bursa saham.. namun, jika difahami betul2, perkara ini amat merugikan warga felda.. isu yg paling mudah, defisit 1.5 bilion setahun.. jika kerajaan guna duit pembayar cukai utk cover defisit ni, maka, ini akan jadi isu nasional.. merugikan negara, merugikan rakyat.. yg untung, pemilik2 saham FGVH… (hanya sekadar ingin berkongsi cerita..)

  2. mohd jobri sulaiman says:

    saya nak melabur dalam fgvh, bila tarikh tutup? borang di mana?

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

NAK BUAT DUIT DISHOPEE?>>JOM KLIK SINI<<