5

Insaflah…jauhkan lah ZINA

Semenjak kebelakangan ni banyak betul berita pasal org buang bayi yg semakin berleluasa.Inilah hasil dari perbuatan zina.Manusia jadi hilang akal…hilang pertimbangan…hilang sifat kemanusiaan.Jadi kengkawan marilah kita bersama-sama membenteras kegiatan berzina dan juga jenayah membuang bayi yg tak berdosa.Tegurlah kawan2, sanak saudara, adik beradik yg terdekat supaya jauhilah zina.

Disini dipaparkan video kerana berzina…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: News, Umum Tags: 

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

5 Responses to "Insaflah…jauhkan lah ZINA"

 1. fyzal says:

  yang jadi mangsa, bayi-bayi yang memang tak berdosa tu. nk tgk dunia pun tak sempat.

 2. sharinginfoz says:

  memang teruk betul manusia macam ni
  sharinginfoz´s last blog post ..Fantasy Football EPL BPL Premier League

 3. la_abwa says:

  salam,

  Bagi saya adalah lebih baik bayi itu mati kerana tempatnya sudah tentu disurga. Sementara ibubapa yg membunuhnya sedah tentu akan menghuni neraka sama ada lama atau sekejab, itu dalah keadilan. Setiap kejahatan, nerakalah tempaytnya sekalipun bertaubat. taubat bukan jaminan terlepas dari azab balasan neraka. TTp taubat akan memberikan peluang seseorang itu asuk surga selepas diseksa.

  Ramai remaja tidak difahamkan tt dosa. Mereka fikir bila bertaubat tau sekadar menyesal, mrk tidak kan menyentuh neraka sedangkan janji Alla ialah setiap amal wal sezarah akan dihitung. apakah solat lima waktu yg wajib dapat menghilangakn dosa berzina? Jika mrk dihukum di dunia, maka insyaAllah dia kan terlepas siksa diakhirat ttp jika tidak dihukum dgn hukum Allah didunia,mampukan menanggung soal jawa d masyar kelak?

  Suatu ketika ada sahabat bertanya kepada Rasulullah s.a.w tentang berapa lamakah manusia mesti berada di Mahsyar. Abu Said al-Khudri meriwayatkan, Rasulullah membacakan firman Allah bermaksud ;
  “Malaikat-malaikat dan Jibril naik (menghadap) kepada Allah sehari yang kadarnya lima puluh ribu tahun”
  (Surah Al-Maarij 70:4)

  Para ulama membandingkan alam akhirat itu berdasarkan ayat tersebut iaitu dengan kadar sehari akhirat bersamaan dengan 50,000 tahun dunia. Sekiranya kita berada selama 30 hari di akhirat bermakna kita berada di dunia sementara ini selama 1.5 bilion tahun. Siapa yang mampu hidup selama itu??

  Betapa halnya jika seorang terdampar di Mahsyar selama 50,000 tahun akhirat? Jika satu jam di sana bermakna 2083 hari dunia bersamaan lebih kurang 6 tahun 3 bulan 17 hari. Satu minit di sana bersamaan lebih kurang 35 hari. Sesaat di sana lebih kurang setengah hari dunia!! Cuba bayangkan nikmat dan azab di akhirat. Bandingkan orang yang terkena api di dunia, dua saatpun tidak mampu….!! Inikan pula setengah hari… Lindungilah kami Ya Allah….amin.

  Ingtalah kita akan berada di kahirat selama2nya!

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

NAK BUAT DUIT DISHOPEE?>>JOM KLIK SINI<<