2

Hari terakhir hantar borang nyata cukai pendapatan

Hari ini 30 April 2011 adalah hari terakhir penhantaran borang nyata cukai pendapatan bagi bukan perniagaan.Diharap semua rakan dah hantar borang nyata cukai samada melalui e-filling atau borang manual.

Walaupun diberi 2 bulan tapi masih ada yg mencari hari-hari terakhir untuk menghantar borang cukai ini.Ada juga yg baru nak cari EA Form.Masa last minute ni la baru nak terkial-kial cari EA form.Padahal 2 bulan dah diberi peluang.Sama kes macam bayar saman polis yang lepas.Hari-hari last tu la yg org berpusu-pusu atau berebut-rebut nak bayar saman.

Kebiasaannya Lembaga Hasil Dlm Negeri tidak akan extend penghantaran borang nyata cukai ni.Jadi sesapa yg lewat mungkin akan dikena denda atau penalty sebanyak 10%.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: e-filing, LHDN, News, Taxation Tags: , , , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

2 Responses to "Hari terakhir hantar borang nyata cukai pendapatan"

  1. Ali ridha says:

    duit blog tak sampai rm2000 sebulan.
    selamat aku.
    Ali ridha´s last blog post ..Google ambil alih Youtubeislam

Leave a Reply

Submit Comment
CommentLuv badge