1

Harga emas semakin meningkat – Masa untuk Emas?

Harga emas semakin meningkat dari sehari ke sehari dan dari tahun ke tahun.Graf dekat sebelah adalah graf harga emas dalam masa setahun iaitu dari 29 March 2010 hingga 29 March 2011.Kalau kita buat congak-congak, kenaikan emas setahun lepas adalah lebih kurang 29%.Ini bermakna kalau kita melabur dalam emas masa tersebut hingga sekarang kita akan dapat untung yg lebih kurang sama dengan 29% tersebut.Untung ke rugi tu? Pulangan 29% keuntungan banyak tuh.

Kalau melabur dalam modal RM2,000 dah boleh dapat lebih kurang RM580.Yang best kalau nak melabur dalam emas ni hanya perlu modal yang kecil sebagai permulaan.

Tapi kena ingat dalam mana-mana pelaburan mesti ada risiko.Kena ada ilmu sebelum nak melabur.Ada kebaikan dan keburukan melabur dalam emas ni.Setakat baca graf kat atas tu jer belum cukup untuk kita melabur.Kena tambah lagi ilmu.Takut nanti org lain melabur untung kita melabur rugi.

Kalau korang nak cari buku pasal emas, ada satu buku yg dikeluarkan oleh Azizi Ali bertajuk Masa Untuk Emas.Boleh cari dekat kedai-kedai buku macam MPH atau Popular.Kalau nak lagi senang beli online dekat bookplanet.com.my.Selamat membaca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Pelaburan emas Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

One Response to "Harga emas semakin meningkat – Masa untuk Emas?"

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG