2

Harga emas diparas $1,900 seaun

Tak sampai sebulan harga emas berada pada tahap $1,800, hari ini harga emas dah melepasi halangan $1,900 seaun menjadikan harga emas terkini adalah harga yang tertinggi dalam sejarah emas.

Jika kita bandingkan harga emas $1244 seaun pada Sept 2010 dengan harga emas pada hari ini $1,900 seaun kenaikan dalam peratusan adalah hampir 52.7%.

52.7% dalam masa setahun…banyak ke tak?

Sebagai ilustrasi.. kalau kita melabur sebanyak RM100,000 pada Sept 2010 tahun lepas, pulangan yg kita nikmati pada masa sekarang adalah lebih kurang RM52,700.Tapi jangan terlalu ghairah…sebab kena faham biasanya ada perbezaan antara harga beli dan harga jual.Bila ada perbezaan ini biasanya keuntungan akan jadi rendah sikit.

Contoh harga emas di Public Gold untuk 10 gram harga untuk kita beli adalah RM2,029 tapi harga kalau kita jual pada masa yang sama adalah RM1,867.

Tapi kalau anda nak melabur perlu dapatkan mereka yang pakar dalam pelaburan emas terlebih dahulu.Prestasi yang lepas tidak mengambarkan prestasi akan datang.Dalam pelaburan emas ni pun macam2 risiko yang perlu kita ambil kira  seperti faktor ekonomi,permintaan dan penawaran emas,turun naik matawang USD.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: Pelaburan emas

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

2 Responses to "Harga emas diparas $1,900 seaun"

  1. kopisoda says:

    memang nak try buat pelaburan emas ni nanti 😉

  2. Nampaknya mesti buat pelaburan emas ni mulai sekarang.

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG