6

Dividen KPF 2010 dijangka sebanyak 14%

Dividen KPF 2010 – KPF atau Koperasi Permodalan FELDA dijangka akan mengagihkan dividen sebanyak 14% bagi pendapatan tahun 2010.Ini mengekalkan KPF sebagai salah satu koperasi yg memberikan pulangan dividen yang paling tinggi seperti Bank Rakyat.

Paling tinggi dividen yang pernah diagihkan oleh KPF adalah sebanyak 16% iaitu pada tahun 1997.

Objektif penubuhan koperasi ini adalah untuk menggiat dan menggalakkan penyimpanan wang oleh anggota FELDA serta menyediakan kemudahan simpanan dan aktiviti pelaburan yang diuruskan secara profesional.
KPF mencatatkan jumlah pelaburan sebanyak RM2.26 bilion sepanjang 2010, peningkatan sebanyak 12.94 peratus berbanding tempoh yang sama pada 2009 iaitu RM2 bilion. – Berita Harian

Untung sesiapa yang ada share dalam KPF ni.Hanya staff-staff FELDA dan peneroka yg layak untuk melabur dalam KPF ni.Kita org awam boleh tengok jer. Tiap-tiap tahun dividen tak kurang dari 10%.Kalau di buka kepada org awam mesti meletop.

Sumber : Berita Harian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Pelaburan Saham Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

6 Responses to "Dividen KPF 2010 dijangka sebanyak 14%"

  1. noriz says:

    untungnya org felda…huhu, napa lah takde suku sakat felda…leh tumpang sekaki 🙂

  2. azhar says:

    sbb tu aku cari bini orang felda,skrg dah masyukkkk,abis smue dalam a,s,b aku transfer ke kpf,korangpun klu nk banyak lagi anak2 felda kt jengka try la good luckkkkkkkkkkkkk

  3. Juan says:

    wah banyak tuh, asb pon baru 7% jer, org awam boleh beli ker saham nih

  4. hafidz says:

    tak rugi jadi warga FELDA 😀
    hafidz´s last blog post ..Album Review – Statik

  5. dinsblog says:

    best betul kalau dapat peluang simpan dalam KPF nie.

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG