7

Check pagerank (PR) domain

Ni site yg aku refer bila aku nak check sesuatu domain yg aku nak beli.

Tujuannya adalah untuk make sure domain yg aku nak beli ni memang pagerank dia valid bukan yg fake punya.Bukan tu sahaja, aku nak kena check dia punya backlink samada existing backlink memang banyak ke sikit.Lagi banyak lagi bagus.

Berikut adalah tempat rujukan aku sebelum beli domain yg ada PR :

Nak buat aper beli domain yg ada pagerank? Haaa…tujuan beli domain yg ada pagerank adalah sebab nak develop site tu untuk buat site yg boleh mendatangkan duit. Mungkin bila dah develop nanti boleh lah kita jual balik semula dengan harga yg lebih tinggi. Tak pun boleh bina site tu buat blog yang berbayar.Biasanya ambil masa untuk develop sebab nak make sure site ni betul-betul establish.Kalau tidak nampak sangat domain ni drop domain.

Senangkan? Nampak macam senang, tapi nak buat kena ada asas2 nya jugak.Silap2 bila google update pagerank , PR domain tu drop.So kena berhati-hati.Nak belajar cara-cara dia buat duit dengan beli domain yg ada PR?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Filed in: News, Umum

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

7 Responses to "Check pagerank (PR) domain"

  1. catzer says:

    aku rasakan dah 2 thn blog aku kena google slap tak dpt PR dah..kekeke..kejam..so kenalah aku naikkan blog lain

  2. catzer says:

    erm..betul tu..ko beli domain yg ada PR pada rege yg ok kat mana?

  3. dynn says:

    cam biasa ler kat DP jer…tak pun dekat dopedomains.com

  4. KNizam says:

    aku nyer tak naik2 pun. geram 🙂

  5. dynn says:

    tu lah..aku pun heran..aku tengok nko punya backlink banyak..semua tempat nko ade komen….tapi tak per…yg penting traffik..nko punya alexa nampak ok.

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG