4

Cek Clickbank yang ke berapa entah..

Last  update pasal cek Clickbank ni pada November 2012 tahun lepas bawah tajuk Cek ClickBank Yang ke-5.Yang terbaru cek Clickbank yang sampai adalah cek yang ke -10 dah kot.Kira ok jugak la earning dari Clickbank ni sebagai pendapatan sampingan.Tu pun datang dari satu site.Satu site lagi yang bagi income last year dah lingkup dek pak cik Google.Yang best kali ni cuma guna free blog je iaitu blogspot dengan satu posting artikel dengan kos USD10.Satu sales dapat la USD25 lebih kurang RM75.

Dengan berbekalkan satu artikel (cuma baru tambah satu lagi artikel 2 minggu lepas) so far dah generate 60 sales.Kalau 60 sales agak2 berapa hasil yang dapat? Kira lah sendiri ehh.Mungkin tak banyak untuk sesetengah orang..tapi bagi saya kira ok la tuh..sapa nak bagi duit senang2 mcm tuh.Modal hanya USD10 untuk kerja outsource artikel lepas tu tinggalkan..dengan backlink yang minima tanpa kos.Tu menarik main affiliate nih kalau kena gaya…apa2 pun tu semua rezeki..ada usaha ..rajin mencuba..Insyallah boleh dapat.Kadang2 usaha kita tu bukan takat sekali…mungkin usaha pertama gagal..semua tu hasil dari try and error dan kena sabar.

Kat bawah ni screen shot yang latest sekali masa saya tulis entri nie.Boleh kasi semangat sikit untuk rakan2 yang masih lom dapat hasil atau yang baru nak menceburi diri dalam affiliate.Untuk yang dah power tak payah tengok la ehh…celah gigi jer kan.

cek-clickbank-buat-duit-affiliate

Kalau ada yang berminat nak tau lebih lanjut boleh la tinggalkan komen kat ruang komen kat bawah nie.Teknik simple clickbank yang saya jumpa hasil dari try and error.Kalau boleh bagi manfaat kat org lain boleh la LIKE sikit kat FB… :)

Nanti lah… next entri saya share kes studi mcm mana saya come out dengan blog yang generate income dari CB nie.Tu pun kalau saya dapat banyak komen atau ramai minat nak tau.Kalau tak.. saya simpan  je lah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Filed in: Umum

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

4 Responses to "Cek Clickbank yang ke berapa entah.."

  1. reezluv says:

    ok..ini sangat best…bila la nak merasa cek clickbank..promote dari blog je ke?atau video?
    reezluv´s last blog post ..Outing Gempaq V5 Di Gunung Lang

  2. paan says:

    Tuan Admin yang sangat kacak (bodek dulu) ,

    Sila singgah di blog saya , dan tinggalkan tips – tips clickbank anda disana.

    Jika mahu menjadi guest author di blog yang masih baru itu pun , sangat2 dialu – alukan.

    Memang berminat sgt2 la nak belajar cara jana pendapatan dari Clickbank ni.

    Terima kasih :)
    paan´s last blog post ..Frozen Versi Ramadhan by Amar

Leave a Reply

Submit Comment
CommentLuv badge