List/Grid Hartanah Subscribe RSS feed of category Hartanah

Senarai Rumah Mampu Milik RUMAWIP Dibuka Untuk Pendaftaran

Sambil belek-belek di mudah.my ternampak rumah baru yang berharga dlm lingkungan RM300K.Bila saya tengok detail rupanya rumah mampu milik yang ditawarkan oleh dibawah Kementerian Wilayah ...

7,113 diundi mohon PR1MA

Proses undian PR1MA akan bermula bagi projek perumahan di Precint 11.     PUTRAJAYA: Tiada pintu belakang terhadap proses pemilihan permohonan rumah mampu milik fasa pertama ...

Pembangunan Berprestij dari SP Setia – Setia Eco Cascadia

SP Setia telah membangunkan satu konsep eko didalam bandar yang yang dinamakan Setia Eco Cascadia.Konsep Eko ini ringkas sahaja tetapi belum pernah ditemui seumpamanya.   Kawasan ...

Skim PR1MA fasa pertama dilancarkan

Skim Program Perumahan 1Malaysia atau singkatannya PR1MA fasa pertama telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia,Datuk Seri Najib Razak yang membabitkan pembinaan 42,000 unit rumah ...

Beli rumah – Dah booking dan sign S&P tapi owner cancel

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ni saya nak share sikit berkenaan dengan cancel atau pembatalan jual beli rumah oleh owner.Panduan ini adalah bagi mereka yg mungkin sedang ...

Skim ‘Rumah Pertamaku’ hanya untuk pekerja swasta

2011/03/31 KUALA LUMPUR: Skim “Rumah Pertamaku” bagi membantu golongan muda berpendapatan di bawah RM3,000 sebulan memiliki rumah pertama adalah khusus untuk pekerja ...

Seminar Hartanah – Langkah 1 Hartawan Hartanah

Seminar Hartanah kembali lagi dengan Langkah 1 untuk menjadi hartawan hartanah.Seminar ini dianjurkan oleh Satu Solution sebagai pencetus kepada mereka yang ingin melabur didalam pelaburan ...

Ekspo Hartanah MAPEX 18-20 March 2011

Kepada pelabur hartanah, ekspo Hartanah MAPEX datang lagi bermula pada 18 hingga 20 March 2011 iaitu pada hari Jumaat ini.Kebiasaannya disinilah cara untuk kita dapatkan pelbagai jenis ...

Skim Rumah Pertamaku – Pinjaman 100%

Skim pembelian atau pinjaman rumah pertamaku dengan loan rumah atau pinjaman 100% seperti yg telah diwar-warkan semasa pembentangan budget 2011 tahun lepas telah di laksanakan semalam. Skim ...

Tips beli rumah dari pasaran kedua atau subsale

Membeli rumah melibatkan wang yang besar kalau silap pilihan boleh menyebabkan kerugian.Apa yg saya nak nak kongsi disini adalah membeli rumah yang sudah siap atau subsale.Oleh kerana ...

Tips beli rumah lelong

Beli rumah lelong kalau silap langkah boleh merugikan kalau langkah-langkah awal tidak dibuat sebelum hari lelongan.Oleh itu disini dikongsikan tips atau panduan membeli rumah lelong ...

Ape azam 2010?

Hari ni dah masuk hari yg ke-2 tahun 2010.Jadi apa azam tahun 2010 ni ? Pertama aku nak tambahkan lagi ilmu berkenaan dengan motivasi, pelaburan dan juga perancangan kewangan.Buat masa ...

Pengalaman beli rumah kedua – Part 4

Aku sambungan dari pembelian rumah aku yg kedua lagi.Ni ada berita tak best yg aku nak cerita sikit.Pagi semalam wife aku call agen tuh.Agen tu bagitau rumah yg aku nak beli tu owner ...
Page 1 of 212
Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG