8

Buat duit online dengan ClickBank

Hari ni saya nak kongsi sedikit hasil dari percubaan buat duit online dengan ClickBank setelah 3 bulan.Triggering point saya start untuk promote affiliate ClickBank bermula dengan terbacanya blog  Ammar Zahar dan dari situ saya cuba cari idea macamana nak promote affiliate yg ada di ClickBank.Selak-selak sikit blog InternetMudah seterusnya implement sikit2… cuba try and error.

Dalam ClickBank terlalu banyak produk yang boleh dipasarkan.Jadi masa mula2 tu pening jugak mana satu produk yg nak dipilih.Nak pilih yg minat banyak pulak competition.Nak pilih yg kurang competition takut tak de org nak beli, sebab orang tak kenal dengan produk tersebut.Jadi jalan yg paling senang sebagai strategi jangka pendek adalah saya leverage site yg saya ada jadi saya tak payah nak buat promosi sangat.Untuk strategi jangka panjang saya pilih produk yg boleh saya boleh promote dengan menggunakan kaedah SEO.

Jadi hasil dia seperti dibawah :

Kalau tengok dlm screen shot tu adalah earning dalam lebih kurang USD73 kalau convert dalam RM sama dengan RM219.Kalau otai2 yg tengok earning saya ni memang ciput la kan…tapi nak share dengan rakan2 lain yg baru nak bermula sebagai motivasi untuk tingkat lagi usaha.Bagi saya bila dapat first sale rasa memang puashati.Bersemangat untuk dapatkan sale yg kedua dan seterusnya.Jadi kalau korang nak buat duit online, promote produk ClickBank adalah satu cara yg korang boleh explore.Buat permulaan memang banyak kerja rumah nak kena buat.Bukan main goyang kaki duit masuk.Kena rajin usaha.Jadi memang tak mustahil boleh buat duit dengan ClickBank.Boleh la jadi sebagai pendapatan passive atau pendapatan tambahan.

Untuk teknik bagaimana untuk mempromosi,mencari produk sesuai  untuk dipasarkan telah dibincangkan dalam ebook Teknik ClickBank.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Affiliate Program, ClickBank, News Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

8 Responses to "Buat duit online dengan ClickBank"

  1. decrewz says:

    Pernah jugak dengar pasal clickbank ni dulu, tapi x pernah try.. Bro pernah cashout ke?
    decrewz´s last blog post ..Travis McCoy ft Bruno Mars – Millionaire miming

  2. AdaAkuKesah says:

    kena banyak lagi beljar aku ni.. tq bro
    AdaAkuKesah´s last blog post ..P S Blog Engkau Buruk Kah Kah Kah

  3. dynn says:

    kalau ada usaha Insyallah..saya buat pun part-time jer.

  4. Maryam Camilla says:

    Saya minat nk buat duit dgn Clickbanks ni tp, satu soalan saya, kita kena ada website dulu yer baru boleh buat… Bole brother din tolong tak?.. ;D

  5. Wa boleh tu.. ada tips tak product apa  yang cun dijual dengan clickbank?

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG