2

Buat duit dengan domain

Masa aku mula-mula berjinak  didalam dunia internet dulu kalau tak silap pada tahun 2004, salah satu masalah yg terpaksa hadapi adalah macamana untuk memilih domain yg sesuai.Pada masa tu tak ada cara lain melainkan try and error jer.Rasa macam sedap bunyi terus register.Ada la sikit buat research tengok2 domain-domain yg diorang register.Ada yg lepas setahun aku biarkan jer tak renew sebab nama domain tu tak berapa best.Ada yg sampai sekarang masih maintain dan ada yg aku dah jual.

Ok.Cerita pasal jual domain atau buat duit ni, aku memang tak pernah terfikir boleh buat duit domain name ni.First time aku jual domain dengan harga $150.Aku jual dekat DigitalPoint kepada minah mat saleh.Time tu kalau convertkan ke RM lebih kurang RM540 (USD1=RM3.60).Kira banyak la tu..sapa nak bagi.Aku beli USD9.90 lepas 4-5 bulan jual USD 150.Lepas pada tu banyak jugak la aku jual dengan sekali dengan content sampai la skarang.Tapi jual domain bukanlah pendapatan utama aku.Memang tak dapat dinafikan korng boleh buat duit dari jual domain saja.Cuma nak kena buat research atau belajar dari org yg dah berjaya.

Jadi kalau korang berminat untuk menceburi dalam bidang jual beli domain kat sini aku rekomen ebook Cara Buat Duit Dengan Domain.Aku dah baca dan banyak jugak perkara baru yg aku dapat bila baca ebook ni walaupun dah lama dalam dunia internet ni.Cara yg dikemukan dalam ebook ni memang mudah dan boleh diimplementkan immediately.Yang penting korang ada minat dan fokus.Dalam internet ni macam2 cara boleh buat duit.Jadi kena la fokus,minat dan sabar.

Jangan lupa Download Cara Buat Duit Dengan Domain kat sini. Lagi cepat korang baca lagi cepat boleh buat duit dengan domain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Buat Duit Online, Domain Name, News

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

2 Responses to "Buat duit dengan domain"

  1. Ali ridha says:

    domain yang kita pilih tu hebat.

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG