2

Bijak Melabur Dalam Saham

Melabur dalam pasaran saham tidak semudah yg disangkakan.Ramai diantara kita terjun melabur dalam pasaran saham dengan harapan untuk mendapatkan keuntungan dengan cepat.Memang ada yang untuk dan banyak juga yang rugi.Sebenarnya kalau kita nak buat ape-ape kenalah bermula dengan adanya ilmu terlebih dahulu.Jadi sama juga dengan melabut dalam pasaran saham.Jadi hari ni aku nak share buku yg aku jumpa kat MPH dan aku beli untuk aku belajar melabur secara bijak dalam pasaran saham.Buku dia bertajuk Panduan Bijak Melabur dari Razali Razman.

Dalam buku ini memuatkan maklumat mengenai :

1. Membuat persedian sebelum melabur
2. Mendapatkan sumber maklumat berguna
3. Memilih dan menilai saham
4. Menentukan masa paling sesuai untuk membeli
5. Membuat keputusan untuk menjual saham
6. Mempelbagaikan pelaburan
7. Membina portfolio saham dan aset anda

Cara yang digunakan adalah bagaimana menilai sesuatu saham tersebut dengan menggunakan asas kewangan syarikat tersebut.Jadi sesiapa yg berminat dalam pasaran saham nie kenalah minat sikit2 pasal asas analisa kewangan dan kira-kira.Sebab kita kena buat perbandingan antara nilai kita dapat dengan nilai pasaran saham dipasaran terbuka.Tak rugi beli buku nie ..memang bagus sebagai permulaan untuk meningkatkan ilmu kita dalam saham.

Selamat membaca.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: Financial Planning, News, Pelaburan Tags: 

Get Updates

Share This Post

Related Posts

2 Responses to "Bijak Melabur Dalam Saham"

  1. MOHD AZUAN SUHAIMI says:

    sy mahu tahu lebih lanjut dan detaik pasal saham , bagamana cara dan kepada siapa mahu sy jumpa,untuk mempelajari semua nie

  2. Saham.my says:

    Nak main saham macam orang nak buat rumah tepi pantai. Best, elegent… tapi baik2 ombaknya kuat gila. Kena tambah ilmu saham byk2 baru la selamat!

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

NAK BUAT DUIT DISHOPEE?>>JOM KLIK SINI<<