4

Berhati-hati dengan program buat duit segera..

Aku rasa ramai yg dah tau pasal buat duit melalui internet ni.Sekrang aku tengok macam2 jenis program buat duit termasuk yang scam.Jadi kalau sesiapa yg baru nak berjinak-jinak dengan program yg scam di jauh-jauhkan lah.Jangan la dekat dengan program yg kata boleh dapat duit dengan goyang kaki.Bagi aku mana ada rezeki datang tanpa usaha.Mestilah kita kena letak usaha barulah rezeki datang.

Ade program yg just nak cari org.Ambik duit org lain lepas tu bagi ke org yg dah awal register.Tak perlu jual barang la konon.Ade juga program yg konon jual barang tapi sebenarnya barang tu sebagai penyedap jer.Hakikat sebenar program tu lebih kepada main pusing-pusing duit.Pada satu masa bila duit tak boleh nak rolling start la gulung tikar.Masa tu mula yer pening kepala.

Buat la satu usaha yg betul2 kita tahu dan pasti.Bukan just ikut2 org jer.Adakala sesuatu perkara tu sesuai untuk org lain tapi tak sesuai untuk kita.Ade org boleh buat duit dengan affiliate programs tapi mungkin tak dengan kita.Mula dengan perkara yg kita minat dan ilmu yg kita ada.Elakkan buat sesuatu yg kita tak ade ilmu mengenainya.Kalau nak buat juga cuba tanya atau cari untuk dapat kepastian.Ape2 hal nak buat ape2 pun kena mula dengan ilmu.

Contoh forum yg korang boleh start :

  • Wang Cyber – Forum perniagaan internet berbahasa Melayu.Memang aku recommend especially untuk mereka yang baru dalam dunia perniagaan internet.Ramai otai-otai yg sudi tolong jawab soalan korang.Tapi nak tanya kena la gaya nya.Aku dulu bermula disini.Bila dah ada ilmu asas boleh la lepak kat Digital Point.
  • Digital Point – Forum webmaster dalam bahasa Inggeris.Sesuai untuk mereka yg nak explore dan bergaul dengan international webmaster.Memang banyak ilmu boleh dapat kat sini.Kalau pandai boleh jadi lubuk duit.Tak caya? So korang boleh jenguk dan buat pemerhatian.Aku selalu lepak kat sini.
  • Associate Programs – Forum untuk mereka yg nak tahu pasal affiliate programs.
  • Site Point – Forum webmaster.Jarang dah lepak sini…masa memula dulu rajin lah.

Korang boleh la search kat Google atau Yahoo untuk cari banyak lagi webmaster forum.Tak larat aku nak tulis kat sini.Yang ada ni pun bagi aku dah memadai kalau korang betul2 nak serius buat duit kat internet nie.Yang penting kena ada matlamat, usaha dan fokus.Rajin2 la buat try and error.Aku dulu melalui pengalaman yg sama.Sifu aku adalah forum-forum dan membaca dari blog-blog yg ada.

So korang dah bersedia dari segi mental dan fizikal? Kalau dah bersedia korang boleh start sekarang.Jangan terlambat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Kata Kunci:

Filed in: News, Pelaburan emas, Umum Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

4 Responses to "Berhati-hati dengan program buat duit segera.."

  1. catzer says:

    Erm..tp ramai jerk suke join..saje mencuba kata mereka..kekeke

    • dynn says:

      tak leh nak cakap ape lakan…tu citarasa masing2…cuma kena tau apa yg dibuat dan bertanggungjawab…kalau dah terngadah nanti jgn salah org lain lak yer tak?

  2. Wida says:

    Salam Din

    Untuk download OD Tracker – tool untuk manage OD dan interest.. silalah melawat ke blog saya.. EmasdanTanah.com

    Wida
    http://www.emasdantanah.com
    Nota pelaburan emas dan hartanah

  3. Tarmizy says:

    salam.

    Peluang bisnes GDI, jenguk lah ke blog saya untuk mengetahuinya http://gdincomemalay.blogspot.com.
    Tarmizy´s last blog post ..Peluang Bisnes GDI

Leave a Reply

Submit Comment

CommentLuv badge

Teknik Jana Untung 40% Dari ASB DOWNLOAD SINI SEKARANG